måndag 24 januari 2022

Dansar-Tobbe

Det här är historien om hur Tobbe kom på att han gillade att dansa. För att förstå hur mycket dans betyder för Tobbe så behöver ni lära känna honom en smula. 

1.

Tobbe började inte dansa förens ganska sent i sitt liv. Han pysslade med andra fysiska aktiviteter i sin ungdom. Vid dessa aktiviteter var ofta dansen en del av helheten. Den lixom ingick för att lyckas i de tävlingsmoment som Tobbe stötte på. Till en början hatade Tobbe dans. Hur kan man vara en person som frivilligt ställer sig och rör på benen? Det måste ju vara en märklig sort människor som väljer att göra det. 
    Men han förstod, att om han ska lyckas bli en duktig, fysisk kille, så får han väl ta och dansa. Killarna som dansade bredvid honom hatade också att röra på benen. Det var inte vad en pojke i mellanstadiet drömde om direkt. Han fortsatte att dansa i många år, trots att han inte tyckte om det.

2.

Många år senare, när Tobbe inte längre var en kille som sysslade med fysiska aktiviteter, kom han plötsligt på att han en gång i sitt liv gillade att röra på sig. Han snörade därför på sig skorna, gav sig ut, och dansade. Det var trögt, svettigt och tråkigt. Vem fasen dansar så här länge, tänkte Tobbe när han var klar. Det kan ju inte vara normalt att vara ute längre än tio minuter. Han tänkte, att han nog var speciell och duktig som dansade så länge. Trots att han viste att det fanns dansare i hans närhet som lätt skulle klara av det han precis hade klarat av. Men det struntade Tobbe i, han var stolt över sin prestation och minns än idag hur det kändes. Den känslan vill han inte glömma bort.

3.

Tobbe fortsatte dansa. Det gick i perioder i hans liv. Ibland dansade han mycket, han slog rekord för sig själv och var nöjd över sina prestationer. Han satte dessutom upp mål som han skulle klara av. Det gav sig inte riktigt med dessa mål och Tobbe fick se sig själv misslyckas med det han drömde om. Han startade ett nytt liv och glömde dessvärre av dansen. Det hände att han vid några fåtal tillfällen kom tillbaka till det, men då var stegen nästan bortglömda och han gjorde det bara för att han en gång hade tyckt om det. Han visste att han borde ta upp det igen, men gjorde det inte riktigt. Han hade glömt bort det han en gång älskade och det han hade så mycket drömmar om. 
    Nu befinner sig Tobbe återigen i ett nytt liv, och det första som kom tillbaka var dansen.

4.

Nu dansar Tobbe hela tiden. Eller ja, ibland vilar han också. Han tänker på, och drömmer om dans nästan varje dag. Han har kommit längre med sin dans än han någon gång har tidigare i sitt liv. Han råkade skada sig och har inte kunnat röra på sig ordentligt på ett tag. Men Tobbe surar inte för det, han vet att han kommer tillbaka och kan påbörja sin träning mot sina drömmar. För nu drömmer Tobbe igen, han drömmer om att någon gång få passera mållinjen av sina drömmar och njuta av att få lyckas. Om drömmen inte riktigt blir som han har tänkt sig, så kommer Tobbe vara lycklig ändå. För den största drömmen av alla är att få vara frisk och njuta av dans hela hans långa liv.

"Tobbe är egentligen inte Tobbe och det är inte dans han tycker om" 




 

Inga kommentarer: